Scrisoare de multumire

Stimate domnule Primar,

Vă mulţumim pentru interesul manifestat de a citi rândurile ce urmează.
Suntem Mădălina şi Cătălin Cucu, nepoţii învăţătorilor Matilda şi Constantin Cucu. Am aflat recent, cu bucurie şi emoţie, că aţi dat străzii pe care au locuit aceştia numele bunicului nostru.
Vă mulţumim cu profundă recunoştinţă că aţi făcut, astfel, să se menţină vie în memoria locuitorilor satului numele minunaţilor dascăli care au fost bunicii noştri.
Pentru noi, satul Solonţ, cu împrejurimile lui mirifice, rămâne imaginea raiului copilăriei. Toate vacanţele nostre, până la vârsta adolescenţei, ni le-am petrecut acolo, unde aveam prieteni din primii ani de viaţă.
Bunicii noştri ne-au fost şi nouă dascăli, deoarece sub supravegherea lor ne-am făcut ucenicia în lumea învăţăturii.
Ştim că bunicii noştri, solonţeni din moşi-strămoşi, au fost implicaţi profund în viaţa complexă a satului, în toate perioadele istorice mai tulburi sau mai liniştite ale acestuia. Ne-au transmis şi nouă dragostea şi ataşamentul pentru satul copilăriei noastre şi, în fiecare an, mergem cu emoţie la cimitirul satului, la mormântul bunicilor.
Ne pare rău că, din cauze independente de voinţa lui, tata nu a putut păstra casa părintească, fiind nevoit să o vândă. Astfel că, drumurile noastre anuale la Solonţ se opresc, din păcate, la cimitir.
Vă mulţumim încă o dată dumneavoastră şi Consiliului Local pentru gestul care onorează numele bunicului nostru.
Vă asigurăm că şi noi, acolo unde muncim, facem cinste satului Solonţ şi ne place să ne declarăm, cu mândrie, fii ai satului.

Mădălina şi Cătălin Cucu